Geotehnički fakultet u Varaždinu i ove je godine bio domaćin sada već drugog po redu Climathona održanog u gradu. Ovaj se klimatski izazov u okviru KIC Climate održao u petak 25. listopada, a pridružilo mu se više od 100 gradova diljem svijeta, stoga ni studenti DATAlaba nisu propustili priliku okušati se u njegovu rješavanju.

Studenti Marko Črepinko, Krešimir Ćurić, Miro Krištofić i Igor Košmerl svoju su ideju Act Solar usmjerili k lakšem i intuitivnijem načinu financiranja solarnih projekata, koja je za osnovicu financijskog plana imala koncept grupnog financiranja poduprtog sveprisutnijom blockchain tehnologijom. Iako ideja nije urodila nagradom, otvorila je mogućnosti daljnjeg razvoja te je svakako bila pohvaljena. Tako je prvo mjesto odnijela inovativna ideja solarne jakne tima Sunket – studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Varaždinu, kojima čestitamo na pobjedi.

Vrhunsko iskustvo, brojni savjeti mentora i odlično društvo obilježili su i ovogodišnji Climathon održan u Varaždinu, stoga se veselimo nadolazećem izazovu Climathona 2020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *